Hajléktalanokkal a Hajléktalanokért

A Hajléktalanokkal a Hajléktalanokért kezdeményezés fő célja hajléktalan emberek helyzetének javítása. Az egyetemista fiatalokból álló tapasztalt önkéntes projektcsapat központi feladatának tűzte ki, hogy egy több szakaszból álló projekt megvalósításának keretében segítsen a fedélnélkülieken. Elérhetőségünk: 3h.projekt@gmail.com

Friss topikok

Az informatika, mely nemcsak a fiataloké

2012.03.07. 01:21 HHHszerk

Ezen a hétvégén tartotta a HH projekt 2. kurzusát, melynek célja nem más volt, mint az informatikai alapismeretek elsajátítatása. A mentorok talán az informatika területén mutatták a legnagyobb különbségeket, hiszen valaki még számítógépet sem igazán használt, addig más már ECDL vizsgával rendelkezett. De a kezdeti félelem nem szegte senkinek sem a kedvét, így az egyre jobban összekovácsolódó csapat lelkesen vágott bele a két napos „kiképzésbe”. Mindeközben újabb önkéntesek csatlakoztak a projekthez, így ezen a hétvégén mentoraink új emberekkel ismerkedhettek meg.

A tréning sikerességének két biztosítéka volt. Egyik a lelkes és mindenre elszánt oktatónk, Kőszegi Balázs, aki magát és a mentorokat nem kímélve tanította a számítógép alapszintű kezelését, majd a Word, az Excel, a PowerPoint alapjait. Érthetően és világosan magyaráz, közvetlen, lelkes és motivált. Csak néhány jelző, melyet a mentorok említettek Balázzsal kapcsolatban.

fotó_1.png

A másik fele a sikernek maguk a hajléktalanok és persze az önkéntesek voltak. Egyik félből sem hiányzott a motiváció és a kitartás. A kemény munka közben és után, önfeledt beszélgetésektől volt zajos a Mathias Corvinus Collegium folyosója.

A tréning sikerességét egyik mentorunk, István szavaival szeretném bemutatni. „Pénteken alig tudtam aludni, annyira féltem a számítógépektől. Nem bíztam abban, hogy nekem menni fog mindez. Két nap múlva elmondhatom, hogy mennyire örülök ennek a lehetőségnek. Rendkívül hasznos volt ez a tanfolyam és várom hogy lehetőségem legyen majd tovább fejlődnöm az informatika területén is.”

A tréning sikeressége 100%-os, mely az önkéntesek odaadó munkájának, a mentorok lelkesedésének és Balázs felkészültségének  és közvetlenségének köszönhető. 

HH Kinga

A bejegyzés trackback címe:

https://hajlektalanokert.blog.hu/api/trackback/id/tr634294429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása