Hajléktalanokkal a Hajléktalanokért

A Hajléktalanokkal a Hajléktalanokért kezdeményezés fő célja hajléktalan emberek helyzetének javítása. Az egyetemista fiatalokból álló tapasztalt önkéntes projektcsapat központi feladatának tűzte ki, hogy egy több szakaszból álló projekt megvalósításának keretében segítsen a fedélnélkülieken. Elérhetőségünk: 3h.projekt@gmail.com

Friss topikok

Előadások – második hét

2012.04.02. 23:32 HHHszerk

Az elmúlt héten megtartottuk az előadás-sorozat második felét, melynek nagy sikere volt. A mentorok csapata kiegészült Lajossal, aki szerdán és csütörtökön tartott egy-egy rövid előadást. A hét folyamán a témák nem változtak, önéletrajzírással, és az állásinterjúk csavarjaival foglalkoztunk, de egyre inkább bevontuk a hallgatóságot is. Szituációs játékok, önéletrajzírás, e-mailcím létrehozása. De ahelyett, hogy ismételném önmagam, meg szeretnék osztani egy rövid történetet. Szerdán István, a hallgatóságunk egyik legelszántabb tagja az előadás végén felállt és megköszönte a munkánkat. Megköszönte az egyetemisták és a mentorok munkáját és megosztotta velünk, hogy sajnos (!) nem tud itt lenni az utolsó előadáson, mert közben talált egy kis munkát. De mindenképpen el szerette volna mondani, hogy mennyire hasznos volt neki a kurzus. Ekkor úgy érzi az ember, hogy nem tette hiába, amit tett, és menni kell és tovább csinálni mindazt, amit megálmodtunk.

Mentor lendületben.png

Elérkezett a csütörtök, az utolsó előadásunk napja.  Kicsit szomorúan de egyben felszabadultan mentem az Álláskereső Irodába, hogy pontot tegyünk a sorozat végére. Megindító volt, hogy egy-két embernek ilyen sokat jelentett a program. Köszönöm mindenkinek, hogy eddig eljutottunk. A szavazóknak, akik hittek bennünk, a Nescafénak, aki támogatott minket, az önkénteseknek, akik megvalósították álmunkat, a mentoroknak, akik mindent beleadtak, a Mathias Corvinus Collegiumnak, akik mindenben segítségünkre voltak és a BMSZKI Dózsa György úti Álláskereső Iroda munkatársainak, különösen Nagy Istvánnak, akik szeretettel vártak minket és biztosították számunkra az előadások helyszínét.

KÖSZÖNJÜK.

To be continued…

A bejegyzés trackback címe:

https://hajlektalanokert.blog.hu/api/trackback/id/tr144360170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása