Hajléktalanokkal a Hajléktalanokért

A Hajléktalanokkal a Hajléktalanokért kezdeményezés fő célja hajléktalan emberek helyzetének javítása. Az egyetemista fiatalokból álló tapasztalt önkéntes projektcsapat központi feladatának tűzte ki, hogy egy több szakaszból álló projekt megvalósításának keretében segítsen a fedélnélkülieken. Elérhetőségünk: 3h.projekt@gmail.com

Friss topikok

Egy kis dicsekvés… (élménybeszámoló Kingától)

2012.04.02. 23:24 HHHszerk

Péntek délutánra Józsi és István meghívott a Pesti Magyar Színházba egyik előadására. Az interneten nem találtam semmilyen előadást, amely 17:15-kor kezdődött volna, de nagy várakozással tartottam a wesselényi úti villamos-megálló felé egy hosszú és nehéz hét után. Miután találkoztam Gyöngyivel, elmondta, hogy a mai rendkívüli előadás a Pesti Magyar Színiakadémia végzős növendékeinek vizsgaelőadása lesz, mely alkalmával hajléktalan írók, költők műveiből állítottak színre egy darabot. A darab Székely Imre rendezésében került színre a … mondá az Úr, de tévedett a nyolcadik napon címmel. Miután beültem az alig ötven fős nézőtérre, körbenéztem. Tanárok és tanítványok, érintettek és laikusok, hajléktalanok és hajlékkal bírók. A nézőteret több törésvonal mentén fel lehetett volna osztani, de mégis egyek lettünk. De mégis, hogy lehet ez? A darab magával ragad, elnyel majd a végét követően felocsúdsz és levegőért kapkodsz. Mintha a morajló tenger nyelt volna el. A darab olyan mélyen megérintette a nézőket, hogy a kívülálló is érintetté vált.  A lírai és prózai alkotások olyan erővel bírtak, mellyel ritkán szembesül az ember. Természetesen nagyon büszke voltam, hiszen két mentorunk művei is a darabba kerültek. Másrészt viszont elszomorodtam. Hogy lehet az, hogy ilyen erejű műalkotások, mert műalkotásokról beszélhetünk nem részei a kortárs irodalomnak? Hogyan lehet az, hogy egy-egy kiadványt leszámítva ezek a művek nem kerülnek fel a könyvtárak polcaira?

Hosszú idő óta ez a darab ragadott magával leginkább. Gratulálni szeretnék a Rendező Úrnak, hogy egy ilyen témához mert nyúlni, a Növendékeknek, hogy ilyen erővel tudták átadni az üzenetet és az Íróknak, hogy ilyen értéket hoztak létre.

Remélem az előadás valamely színházba látható lesz… Mert ezt látni kell!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajlektalanokert.blog.hu/api/trackback/id/tr494360161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása