Hajléktalanokkal a Hajléktalanokért

A Hajléktalanokkal a Hajléktalanokért kezdeményezés fő célja hajléktalan emberek helyzetének javítása. Az egyetemista fiatalokból álló tapasztalt önkéntes projektcsapat központi feladatának tűzte ki, hogy egy több szakaszból álló projekt megvalósításának keretében segítsen a fedélnélkülieken. Elérhetőségünk: 3h.projekt@gmail.com

Friss topikok

Hogyan?

2013.01.08. 16:01 HHHszerk

Mindenki egyetért abban, hogy az otthontalanság problémáját meg kell oldani, azonban a HOGYAN kérdésben nincs egyetértés. A szakértők a hosszabb távú lépéseket részesítik előnyben - tanácsadások, rehabilitációs programok, kísérletek a fedél nélküliek visszaintegrálására. Azonban rengeteg jótékonysági szervezet nem szívesen függeszti fel a rövid távú intézkedéseket - levesosztás, melegruha-ajándékozás az utcán élők körében. Louise Casey, aki a tartósabb stratégiákat helyezné előtérbe, így vélekedik az ügyről: "jó szándékú emberek pénzt költenek arra, hogy az utca problémáját életben tartsák, és hogy az ott is maradjon". A másik oldalon az önkéntesek mint az Üdvhadsereg a következőképp gondolkodik: amíg emberek élnek az utcán, addig ők odamennek hozzájuk, és abban segítenek nekik, amiben tudnak.
Hogyan kellene kezelni, még fontosabb talán, hogyan kellene megelőzni az otthontalanok problémáját? Lakhatási támogatással, intézményes megoldásokkal, életviteli tanácsadással? Hosszabb vagy rövidebb távú intézkedésekkel? Többféle út egyidejűleg járhatatlan?
(Készült Anthony Giddens, 2008 alapján)

A bejegyzés trackback címe:

https://hajlektalanokert.blog.hu/api/trackback/id/tr155006410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása