Hajléktalanokkal a Hajléktalanokért

A Hajléktalanokkal a Hajléktalanokért kezdeményezés fő célja hajléktalan emberek helyzetének javítása. Az egyetemista fiatalokból álló tapasztalt önkéntes projektcsapat központi feladatának tűzte ki, hogy egy több szakaszból álló projekt megvalósításának keretében segítsen a fedélnélkülieken. Elérhetőségünk: 3h.projekt@gmail.com

Friss topikok

Mit takar egy hangzatos elnevezés?

2011.09.19. 23:58 HHHszerk

Amikor először hallottam a Hajléktalanokkal a Hajléktalanokért Hét projektjétől, nem voltam valami bizakodó. Vajon mit takar egy ilyen hangzatos elnevezés? Mi, egyszerű egyetemisták mit is tehetnénk egy olyan komplex probléma esetén, mint a hajléktalanság? Aztán körvonalazódni látszott a tehetségkutató gondolata, és úgy éreztem, hogy igen, ebből lehet valami. Valami, ami ugyan meg nem szünteti a problémát, s ezt nem is lehet elvárni egyetlen rendezvénytől, hanem egy kicsit közelebb hozza hozzánk a hajléktalanokat, s megmutatja, hogy igen, köztük is vannak rendkívül tehetséges emberek, akiket érdemes felkutatni. Számomra valódi meglepetés volt, amikor kiderült, hogy komoly zenekar, s számos fellépést a háta mögött tudó színjátszó csoport is összeállt hajléktalanakból. Ráadásul ők is eljönnek gálaestünkre, s például szolgálhatnak társaik számára.

Mint azt már említettem, egy rendezvény nem fog mindent egy csapásra megoldani. Sajnos másnap ugyanúgy lesznek fedél nélküliek az utcán, ám remélhetőleg mi már más szemmel fogunk rájuk tekinteni, s ami még fontosabb, a tehetségkutatón résztvevők egy olyan élménnyel lesznek gazdagabbak, ami kapaszkodót tud nyújtani nekik a későbbiekben is. Egy kapaszkodót, mely rossz pillanataikban kihúzhatja őket a reményvesztettség és beletörődés fogságából.

HHHViki

A bejegyzés trackback címe:

https://hajlektalanokert.blog.hu/api/trackback/id/tr963239870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása